INTERVIEW


Professional Padelplayer

Fermín
Ferreyra

"zelfs zonder een perfecte techniek kan je nog steeds een goede padelplayer zijn"

Tijdens het FIP250 Padel tournament in Alkmaar, had Padelmagazine een exclusief interview met Fermín Ferreyra.

Fermin is op dit moment de nummer 136 van de Padel World rangschikking.

Hoe ben je met Padel in aanraking gekomen?

"Toen ik pas 6 jaar oud was, speelde ik al Padel in de categorie Argentijnse kinderen tot 10 jaar oud. Nadat ik in de zogenaamde Vrije categorieën speelde en mijn eerste professionele toernooi speelde op de leeftijd van 14, werd ik al snel ontdekt door de nationale coaches en uitgenodigd om deel te nemen aan het Argentijnse Junior Padelteam.

Met groot succes. Ik werd de nummer 1 voor vier jaar op rij in Argentinië en twee jaar in Zuid-Amerika. Toen ik twee finales in de World Junior-categorie verloor, besloot ik me meer te concentreren op het afronden van mijn universitaire studie.

Maar toen ik op mijn 22e klaar was, nam ik het besluit om naar Spanje te verhuizen en begon ik aan een professionele carrière als Padel-speler. "

Waarom Spanje?

"Ik ben verhuisd naar Spanje, omdat ze de meeste padeltoernooien ter wereld hebben. Ook omdat veel van de topspelers en coaches daar zijn. Als je echt je niveau als speler of coach wilt verbeteren en de dingen op de juiste manier wilt doen als een padel-speler, dan moet ik zeggen dat Madrid altijd een van de beste opties is".


Wie is jouw padel idool?

"Om eerlijk te zijn, er zijn er meer dan één. Sanyo Gutierrez is zeker een van hen. Hij is een heel goede vriend van me en is een perfect voorbeeld om te volgen.

Ik ken hem sinds ik heel jong was en het is geweldig om te zien hoeveel hij in de loop van de jaren verbetert. Ik kreeg de kans om met hem te trainen. Hij probeert elke dag zijn niveau te verhogen en soms is het gewoon ongelooflijk wat hij aan het doen is op het veld. Sanyo is waarschijnlijk de meest talentvolle speler ter wereld. En mijn andere idool is Bela, Fernando Belasteguin, hij is de nummer één in de wereld sinds de laatste 16 jaar. Bela is niet de meest spectaculaire speler en zijn techniek is vrij eenvoudig te vergelijken met anderen. Maar ik hou echt van de manier waarop hij padel speelt, hoe hij de game leest. Hij is echt een goede concurrent en hij begrijpt het spel beter dan enig ander. "


Ik hoorde dat je zei dat kinderen eerst tennis moeten leren voordat ze padel beginnen. Waarom is dat?

"Ja, vaak zeggen mensen dat padel en tennis vergelijkbaar zijn. Naar mijn mening zijn het echt verschillende sporten. Maar ja, de waarheid is dat als je eerder tennis hebt gespeeld, dit een groot voordeel kan zijn. Omdat wanneer je heel jong begint te tennissen, het normaal gesproken veel gemakkelijker is om de juiste techniek voor de meeste Padelshots te leren. Tennis is veel technischer dan padel ... eigenlijk, als je geen goede techniek hebt, is het echt moeilijk om een goede tennisspeler te zijn.

Maar met padel is dit niet zo. Eigenlijk zijn er niet zo heel veel goede padel-spelers die een hele goede techniek hebben".


Wat zijn je 'padel-leertips' voor wie wil verbeteren.

"Mijn advies? Probeer als u een beginner bent minder fouten te spelen. Speel veilig en neem geen risico met elk balcontact. Bij de amateurtoernooien wint altijd het team dat minder fouten speelt. Ik weet dat het makkelijk klinkt hahaha ....... maar het is waar. Als je naar beginnerswedstrijden kijkt, zijn alle punten het resultaat van iemand die een fout heeft gemaakt. En niet omdat iemand een winnend punt heeft gemaakt.

En als je een goede speler bent en je wilt professioneel spelen, is mijn enige advies "train elke dag zo hard als je kunt". Ik weet dat alle professionele spelers tussen de 4 en 5 uur per dag trainen. Dat is het enige geheim om jezelf te verbeteren".


Hoe ervaar je Nederland?

"Alles was geweldig tijdens mijn verblijf, de mensen van het hotel, de club, de sponsors, chauffeurs en iedereen die dit toernooi mogelijk heeft gemaakt, waren erg aardig bij ons. Ze maakten dat ik me thuis voelde en ik voel me nu heel dankbaar.

Ik wil met name Eric de Lange en Wouter Stuive bedanken voor hun tijd en moeite.

Dit is niet mijn eerste keer in Nederland, maar het is mijn eerste keer in Alkmaar en ik moet zeggen dat ik echt verbaasd ben over de stad. Ik had nog nooit van Alkmaar gehoord, maar ik denk dat het een van de mooiste steden is waar ik ooit in Nederland ben geweest. Hopelijk kom ik in 2019 terug om nog een keer deel te nemen aan dit geweldige TPC Daalmeer FIP-toernooi. "


Waarom noemen ze je Batata?

"Batata Clerc is een ex-Argentijnse tennisspeler die nu een tenniscommentator is.

Hij zegt altijd enkele typische zinnen in het Spaans tijdens de wedstrijden. En zonder dat ik het besefte, heb ik dezelfde zinnen gebruikt tijdens een toernooi. Dus mijn vrienden begonnen me Batata te noemen als een grap. En sinds die dag is mijn bijnaam Batata".

TPC Daalmeer FIP250 - 2018
WINNERS

Fermin Feyrrera
&
Roberto Rodríguez